Verificarea vs revizia instalației de gaze: Care este diferența?

Categorie:

Cu toții am auzit de verificarea și revizia instalației de gaze. Dar tu știi exact care este diferența dintre ele? Dacă nu, ne propunem să îți povestim cât mai simplu ce presupune fiecare, prin ce se deosebesc și de ce ambele sunt esențiale pentru siguranța ta și a casei tale. 

Imaginează-ți că ai o grădină frumoasă. 

Verificarea periodică este ca udarea regulată a plantelor, menținându-le sănătoase și viguroase. Revizia, pe de altă parte, este echivalentul unei lucrări de primăvară, când grădina este pregătită în profunzime pentru un nou sezon.

Verificarea și revizia instalatiei de gaze sunt esențiale, dar servesc scopuri diferite. Află principalele diferențe, urmărind-o pe colega noastră Adina în acest video.

  

Ce este verificarea instalației de gaze?

Verificarea periodică a instalației de gaze este o procedură obligatorie, care se efectuează o dată la doi ani. 

Dar ce presupune ea mai exact?

În primul rând, personalul calificat și autorizat ANRE va evalua instalația și va stabili dacă există vreo defecțiune vizibilă. Dacă până în acest punct totul este în regulă, se continuă cu testarea etanșeității conductelor și verificarea funcționării corecte a echipamentelor de siguranță. 

Vrei să înțelegi mai clar ce presupune verificarea instalației de gaze? Aruncă o privire în acest articol, unde am trecut în revistă pas cu pas această procedură. 

 

Ce este revizia tehnică a instalației de gaze?

Intrând pe tărâmul reviziei, este important de reținut că aceasta este o procedură mai detaliată. Ca atare, în lipsa altor condiții specifice, ea se efectuează doar o dată la zece ani. 

Am putea spune că o “aniversăm” mai rar, dar îi alocăm mai mult timp și atenție decât verificării periodice. 

Pe lângă toate etapele verificării, revizia include în plus testarea instalației în condiții de funcționare pentru a asigura perfomanța optimă, prin proba de presiune.

Dacă ar fi să facem o analogie, revizia este echivalentul unei vizite complete la medic, unde se fac analize și investigații detaliate, pe când verificarea periodică este pentru a determina cât calciu și magneziu există în organism. 

 

Ce se întâmplă dacă nu toate lucrurile merg conform bunei funcționări?

Ei bine, atunci nu mai ținem cont de termenul de zece ani și programăm o revizie. Asta în următoarele cazuri:

  1. După încetarea utilizării instalației de gaze pentru o perioadă de timp mai lungă de 6 luni.
  2. După orice eveniment care ar putea afecta instalația de gaze. 
  3. La solicitarea clientului final. 

 

Verificarea vs revizia instalației de gaze – găsește asemănările

Cele două proceduri au în comun mai multe lucruri:

… și deosebirile

Revizia și verificarea periodică diferă prin:

 

Cât costă verificarea și revizia instalației de gaze?

Când vorbim de costuri, trebuie să facem în primul rând diferența între cele două proceduri, iar apoi între tipul de client pentru care se efectuează serviciul.

Astfel că, pentru persoanele fizice verificarea periodică costă 249 RON, iar revizia 299 RON. Pentru asociațiile de proprietari costul verificării este de 46 RON/apartament și costul reviziei este de 72 RON/apartament. 

Pentru a avea o imagine clară asupra costurilor, îți recomandăm să ceri o ofertă personalizată. 

Iar dacă vrei să afli despre experiențele echipei de pe teren, despre verificare și revizie mai pe larg și multe altele, te invităm să o asculți pe Adina în acest video

 

Siguranța ta și a familiei tale pe primul loc

Pentru a preveni eventualele accidente ce pot să apară din cauza defecțiunilor, atât verificarea cât și revizia sunt obligații legale și trebuie tratate ca atare. Asigură-te că găsești atât un operator acreditat, cât și un partener de cursă lungă, care să se ocupe de acestea.

 

La Energoinstal, oferim servicii specializate de verificare și revizie a instalației de gaze din 2010. Avem o echipă de peste 40 de tehnicieni acreditați ANRE care lucrează la cele mai înalte standarde. Acest lucru este confirmat de cele peste 600 de recenzii pozitive de pe Google. 

Solicită acum o ofertă personalizată și asigură-te că instalația ta este în perfectă stare de funcționare.

La Energoinstal, oferim servicii specializate de verificare și revizie a instalației de gaze din 2010. Ne recomandă cele peste 600 de recenzii pozitive de pe Google și o echipă de peste 40 de profesioniști acreditați ANRE și ISCIR, care pun calitatea și siguranța ta pe primul loc. Apelează la noi cu încredere și lasă-te pe mâini bune. Solicită o ofertă și asigură-te că instalația ta este în perfectă stare de funcționare.

Articole Recente