Procedura de reluare a furnizarii de gaze naturale

Dupa cum veti vedea in cele ce urmeaza, procedura de reluare a furnizarii de gaz metan este greoaie, indelungata si presupune eforturi destul de mari. Toate etapele pot dura pana la 4-5 zile, timp in care utilizatorii instalatiei de gaze nu vor putea beneficia de aceasta utilitate.

Puteti evita toate acestea optand pentru Serviciul de Interventie Urgenta de catre Energoinstal. Pe scurt, aflam instantaneu cand s-a sistat furnizarea cu gaze, intervenim in maxim 4 ore si, daca reparatia este usoara, in maxim 4-5 ore se reia furnizarea alimentarii cu gaze. Pe langa asta, serviciul de verificare/revizie a instalatiei de gaze este gratuit.

In urma unei sistari a furnizarii gazelor ca urmare a unui incident tehnic (defectiune, miros de gaze, etc), este important de stiut care sunt pasii ce trebuie urmati pentru reluarea furnizarii cu gaze. Sunt necesare a fi indeplinite anumite proceduri care sunt stabilite prin legislatie si reguli ale distribuitorului de gaze (OSD) iar rolul acestor masuri este siguranta fiecaruia dintre noi.

Asadar, va prezentam pasii si termenele estimate pentru indeplinirea procedurilor legale de reluare a furnizarii cu gaze:

  1. Contactarea unei societati autorizate ANRE in vederea efectuarii evaluarii si reparatiei defectiunii produse. Aceasta etapa poate dura pana la 1-2 zile, in functie de rapiditatea societatii contractate si in functie de complexitatea reparatiei.  ** In baza contractului pentru Serviciul de Interventie Urgenta, Energoinstal poate interveni rapid, evalueaza necesarul de materiale si manopera si executa reparatia in cel mai scurt timp posibil. De regula, reparatia nu dureaza mai mult de 3-5 ore.
  2. Societatea aleasa de beneficiar va efectua reparatia. Acest pas depinde de complexitatea defectiunii si poate dura intre 1 ora si cateva zile.
  3. Ulterior este necesara efectuarea reviziei tehnice a instalatiei de gaze, conform legislatiei in vigoare. Pasul acesta poate dura intre 1-2 zile, in functie de starea instalatiei de gaze si de accesul oferit in imobil, la instalatia de gaze. ** Energoinstal garanteaza executia reviziei in cel mai scurt timp, cu conditia sa se asigure accesul la instalatia de gaze (de ex locatarii sa permita accesul in apartamente).
  4. Daca rezultatul reviziei este de tip ADMIS (adica sunt indeplinite toate conditiile legale de functionare in siguranta a instalatiei de gaze, inclusiv existenta detectoarelor de gaz metan), se intocmesc documentele tehnice de revizie. Aceasta etapa poate dura cateva ore. *Energoinstal indeplineste aceasta sarcina in maxim 1 ora de la efectuarea reviziei tehnice in baza contractului de Serviciu de Interventie Urgenta.
  5. Documentele de revizie se depun la operatorul de distributie zonal (OSD) si sunt inregistrate de acesta, urmand ca beneficiarul sa ia legatura cu OSD in vederea programarii la reluare a furnizarii cu gaz metan. Reluarea furnizarii cu gaz metan de poate face NUMAI DE CATRE PERSONALUL OSD, in prezenta unui reprezentant al societatii prestatoare. ESTE INTERZISA reluarea furnizarii cu gaz metan de catre alte persoane in afara de reprezentantii OSD. De regula, programul OSD pentru reluarea furnizarii cu gaze este luni-vineri 08.00 – 16.00, in zilele lucratoare. Astfel, daca documentatia nu se depune la OSD in timp util, reluarea furnizarii cu gaze poate dura pana la 2-3 zile, timp in care utilizatorii instalatiei nu pot folosi gazul metan.
  6. Reprezentantul OSD se deplaseaza in teren si efectuarea reluarea furnizarii cu gaze.

Asadar, pentru scurtarea timpului alocat procedurilor de reluare a furnizarii cu gaze a disconfortului cauzat de lipsa gazului metan (lipsa incalzire si apa calda), Energoinstal vine in intampinarea Dvs ofertindu-va Serviciul de Interventie Urgenta. Pentru detalii suplimentare, nu ezitatii sa ne contactati!