Pregatirea caloriferelor pentru iarna

Pregătirea caloriferelor pentru iarnă este un procedeu foarte important care ne poate asigura că acestea vor face față cu brio gerului. Așadar, pentru ca acestea să funcționeze la capacitate maximă astfel încât să încălzească eficient încăperile, este necesar să ținem cont de câteva sfaturi.

 

Pregătirea caloriferelor pentru iarnă

  1. Pregatirea caloriferelor pentru iarnaÎn primul rând trebuie verificat întregul sistem de funcționare din care fac parte caloriferele din locuința Dvs. astfel, dacă locuiți la bloc, ar fi util de verificat și conductele de la subsol și, de asemenea, țevile și caloriferele de pe casa scării.
  2. În ceea ce privește caloriferele din locuință trebuie să știm că pentru buna funcționare a acestora trebuie ca măcar o dată pe an să fie spălate. De obicei această acțiune este bine să o realizăm toamna.
  3. Pentru aerisirea caloriferelor nu este nevoie decât de un obiect în care să strângi apa, o cârpă și o șurubelniță.
  4. Cu ajutorul instrumentului de demontat deschide aerisitorul. Atenție, procedeul trebuie să înceapă cu acel calorifer care se află cel mai aproape de centrală si sa se termine cu cel mai indepartat. Mai mult informatii aici >> Cum se aerisesc caloriferele
  5. Pentru ca aerisirea caloriferului să aibă loc facil este indicat să deschizi cât mai încet robinetul.
  6. Atenție! Caloriferul nu trebuie să fie gol în totalitate pentru a evita producerea fenomenului de coroziune.
  7. Trebuie făcută această operațiune cu toate caloriferele pe care le deții în locuință.

Aceste operațiuni sunt absolut necesare pentru buna funcționare a caloriferelor. Se evită astfel un randament slab și o încălzire deficitară a încăperilor.