Pentru a nu mai pierde timpul cu procedurile de reluare a furnizării cu gaze și pentru a spori siguranța și confortul locatarilor, punem la dispoziția asociațiilor de locatari cel mai inovator serviciu de intervenție urgentă gaze din România, cu un răspuns de sub 4 ore.
Poate te întrebi “Ok, sună fantastic, dar care e termenul și procedura de reluare a furnizării de gaze în mod normal?” Și îl lăsăm pe Costi să-ți povestească…
Îmi încep dimineața de duminică cu o cafea rapidă și cu obișnuitele mesaje pe WhatsApp și e-mailuri: plângeri despre interfonul care nu merge, o țeavă fisurată la subsol și, bineînțeles, cineva care reclamă lătratul enervant al câinelui vecinului.
Până aici, o zi normală de odihnă. Însă, la ora 9:20, vine vestea de coșmar: gazele s-au oprit în tot blocul! Telefonul zbârnâie în rafale:
📢 “Când se rezolvă? Am doi copii mici!”
📢 “Checul mi-e în cuptor, ce fac cu el?”
📢 “N-avem gaze, dar de plătit plătim!”
Încerc să răspund la toate ocările și, în același timp, să aflu ce s-a întâmplat. Sun la furnizorul de gaze. Aflu că au oprit alimentarea pentru că au detectat o scurgere de gaz în rețeaua asociatiei. Să pice cerul! Mă așteaptă un calvar cu acte, verificări, avize, termene. Printr-o minune rezolv în 2 zile, altfel tre’ să duc încă 4 zile de coșmar.
Fug repede la bloc, unde mă așteaptă tanti de la parter. Mă întreabă dacă poate folosi aragazul cu o butelie. Iese băiatul de la 32, zice că el cheamă un instalator, copiii lui nu pot sta fara sa le fac baie. Duminica toți îs acasă, așa că mai ies vreo 3 cu soluții genial de periculoase. Explic tuturor că trebuie să așteptăm o rezolvare legală. Asta-i nemulțumește mai tare.
În fine, după ce vine echipa de intervenție, aflăm că baiul e la un racord, la etajul 5. Acum trebuie să chem o firmă autorizată să vină să repare. Mă rog, totuși, să nu fie nevoie de o reverificare a instalației înainte de a fi repornită. Asta o să ne tărăgăneze și mai mult.
Pornesc planul de atac:
- Sun la o firmă autorizată pentru reparație. Aflu că pot veni peste 2 zile.
- Pregătesc actele pentru intervenție: cerere la furnizor, comandă la firmă, notificare către asociație.
- Estimez cel mai optimist termen de remediere – marți, 2 februarie și lipesc un anunț la avizier.
- Sun din nou la furnizor să mă asigur că repornirea gazelor se va face imediat după verificare.
La prânz, încerc să rezolv restul problemelor: facturi, întreținere, plăți restante, ca mâine să mă pot ocupa de urgență. Dar tot sunt întrerupt de apelurile de la locatari. Sunt furioși și-i înțeleg. Ei, însă, nu înțeleg că eu fac tot ce ține de mine.
Seara, mă întorc acasă epuizat și cu groază la ziua de mâine. Mă culc cu gânduri de coșmar: ce fac dacă nu obțin toate aprobările?!
Aceasta este o zi din viața lui Costi, administrator/presedinte de bloc. Dacă te regăsești în povestea lui, află că acum poți face mai mult de atât și totuși, muuult mai puțin. Cum? Asigură-te că beneficiezi de Serviciul de Intervenție Urgentă Gaze. Datorită acestui sistem unic în România, știi că reluarea furnizării cu gaze se va face în timp optim și în siguranță deplină.
De ce este mai rapidă procedura de reluare a furnizării gazelor cu Energoinstal?
Hai să vedem concret cât timp ar fi salvat Costi și orice alt administrator dacă ar fi avut Serviciului Unic de Intervenție Urgentă. Cum are de exemplu, Dan care chiar e clientul nostru.
1.Aflarea veștii că nu sunt gaze
- Cazul lui Costi ➖ află de la proprietari că nu sunt gaze în bloc! Sună la furnizorul de gaze. Acesta trimite o echipă când are una liberă – află de ce s-a sistat gazul.
- Cazul lui Dan ➖ află, printr-un mesaj primit pe telefon, in acelasi timp cu cei de la Energoinstal că s-a sistat furnizarea de gaze. Știe că echipa e deja pe drum. Știe de ce s-a sistat gazul.
2. Contactarea unei societăți autorizate ANRE pentru evaluare
Ambii știu că reparația se poate face doar cu un operator autorizat ANRE. Această etapă poate dura până la 1-2 zile, în funcție de rapiditatea și disponibilitatea firmei contractate.
- Cazul lui Costi ➖ caută și găsește o firmă care poate să vină în maxim 1-2 zile
- Cazul lui Dan ➖ echipa Energoinstal vine în maxim 4 ore
3. Reparația efectivă
- Firma aleasă vine să facă reparația. Cât va dura depinde de complexitatea defecțiunii, echipa și echipamentele din dotare. Deci, între 1 oră și câteva zile.
Energoinstal intervine rapid, evaluează și execută reparația în cel mai scurt timp posibil. De regulă, reparația nu durează mai mult de 3-5 ore.
- Cazul lui Costi ➖ 1 oră-câteva zile
- Cazul lui Dan ➖ 3-5 ore
4. Efectuarea reviziei tehnice a instalației de gaze
Ulterior, poate fi necesară efectuarea reviziei tehnice a instalației de gaze, conform legislației în vigoare. În funcție de starea instalației și de accesul oferit în imobil, revizia poate dura între 1-2 zile. Sau mai mult, dacă nu există un contract cu o firmă autorizată.
Energoinstal garantează execuția reviziei în cel mai scurt timp, cu condiția să se asigure accesul la instalația de gaze.
- Cazul lui Costi ➖ 1-2 zile
- Cazul lui Dan ➖ cel mai scurt termen posibil
5. Întocmirea documentelor tehnice de revizie
Dacă revizia primește calificativul ADMIS, se întocmesc documentele tehnice de revizie. Această etapă poate dura câteva ore.
În baza contractului de Serviciul de Intervenție Urgentă, Energoinstal face asta în maxim 1 oră de la efectuarea reviziei tehnice.
- Cazul lui Costi ➖ câteva ore
- Cazul lui Dan ➖ maxim 1 oră
6. Depunerea documentației la OSD
Dosarul de revizie se depune la operatorul de distribuție zonal (OSD), după care beneficiarul va lua legătura cu OSD pentru a programa reluare furnizării cu gaze. Reluarea furnizării se poate face doar de către OSD, în prezența unui reprezentant al societății prestatoare.
- Cazul lui Costi ➖ 1 oră – 1 zi
- Cazul lui Dan ➖ imediat
7. Reprezentantul OSD vine la fața locului și efectuează reluarea furnizării cu gaze
Cum, de regulă, operatorii de distribuție zonali au program scurt (luni-vineri, 09:00-16:00), dacă documentația nu se depune la OSD în timp util, reluarea furnizării cu gaze poate dura până la 2-3 zile.
- Cazul lui Costi ➖ 2-3 zile
- Cazul lui Dan ➖ 1 zi
😎 Și uite așa și de aceea, reluarea furnizării cu gaz este de 10 ori mai rapidă cu Energoinstal.
Cu ce te ajută pe tine, ca reprezentant al asociației de proprietari?
- Elimini stresul cauzat de telefoanele locatarilor enervați că nu au gaz.
- Economisești timpul pe care l-ai fi pierdut cu nenumărate apeluri, e-mailuri, acte, ședințe.
- Elimini presiunea de a căuta rapid o firmă autorizată și disponibilă.
- Ai mai multă liniște cu verificarea/revizia instalației de gaze gratuită, nu mai este necesar să faci o listă cu firme acreditate serioase, să ceri 3 oferte, să le studiezi cap-coadă și/sau să faci ședințe de comitet pentru alegerea firmei.
- Ai mai multă siguranță în tot ce ține de instalația de gaze, prin verificările periodice făcute la cele mai înalte standarde.
- Scapi de stresul potențialelor dezastre cauzate de explozii si intoxicări cu monoxid de carbon, având un sistem automat de monitorizare și intervenție.
Cât costă?
Prețurile Serviciului Intervenție Urgentă sunt afișate aici. Pentru a afla mai multe despre modul de funcționare ale acestui serviciu unic în România, cât și pentru oferte de preț personalizate, ia legătura cu noi acum, până nu uiți de acest articol și înainte de a rămâne fără gaze.
Cum beneficiezi de Serviciului Unic de Intervenție Urgentă?
Pentru a avea și tu acest serviciu no-stress, trebuie să reprezinți o asociație de proprietari și să ai încheiat un contract cu Energoinstal. Nu ezita să ne contactezi, suntem aici cu răspunsuri și soluții la tot ce înseamnă instalația de gaze.