Folosirea corecta a instalatiilor de gaze naturale

Categorie:

Folosirea corecta a instalatiilor de gaze naturale: Pentru preintampinarea accidentelor cu pierderi de vieti umane si distrugeri de bunuri materiale, ce s-ar putea produce din cauza folosirii incorecte a instalatiilor de gaze naturale, se vor respecta cu strictete urmatoarele instructiuni:

folosirea corecta a instalatiilor de gaze naturaleA) Inainte sa aprindeti focul asigurati-va ca realizati urmatoarele:
  • ventilati periodic incaperea in care functioneaza aparatele consumatoare de gaze naturale si incaperile cu aparate cu flacara deschisa;
  • controlati tirajul aparatelor care sunt conectate la cos; in cazul in care constati lipa unui tiraj, nu aprindeti flacara pana nu efectuati modificari/lucrari care sa asigure tirajul (curatati cosul de fum, curatati soba, etc.);
  • controlul robinetului de manevra al aparatului consumator de combustibili gazosi; daca robinetul este deschis, acesta se inchide si se ventileaza incaperea respectiva precum si cele invecinate prin deschiderea usilor si ferestrelor, aprinderea focului se face numai dupa aerisirea completa;
  • asigurati accesul aerului in focar prin deschiderea usilor sau fantelor pentru a permite accesul aerului in aparat;
  • verificati ca aparatura de automatizare functioneaza in parametri;
  • ventilati focarul la aparatele care folosesc combustibili gazosi.

folosirea corecta a instalatiilor de gaze naturale B) Atunci cand aprindeti focul, urmati intocmai pasii:
  • aerisiti focarul, minimum 5 min. inainte de a aprinde flacara:
  • apropiati aprinzatorului de arzator;
  • deschideti lent robinetul si aprindeti focul, in timp ce supravegheati stabilitatea flacarii.

Aprinderea se face numai cu un aprinzator special construit in acest scop, fiind interzisa aprinderea directa cu chibrituri, hartie etc. Aprinderea focului la aparatele consumatoare de combustibili gazosi automatizate se face conform instructiunilor elaborate de fabrica producatoare.


folosirea corecta a instalatiilor de gaze naturaleC) Stingerea focului

Stingerea focului la aparatele consumatoare de gaz racordate cu furtun, se realizeaza prin inchiderea robinetului de siguranta care se afla inaintea furtunului. Dupa ce flacara s-a stins se inchide si robinetul de manevra. In institutii/societati , focul se aprinde/stinge numai de personal instruit care insarcinat cu aceasta operatiune din grija conducerii acelei unitati, iar in cazul operatorilor economici si in cazul centralelor centralelor termice de bloc, de catre personalul calificat.


folosirea corecta a instalatiilor de gaze naturaleD) Indicatii speciale pentru utilizarea gazelor naturale

Atunci cand utilizati gaze este interzis:

  • aprinderea focului daca aparatul nu este etans sau nu are tiraj;
  • lasarea focului nesupravegheat, la aparatele neautomatizate;
  • obturarea cosului de fum;
  • modificarea instalatiei de gaz natural fara aprobare legala si de catre persoane ca nu sunt autorizate;
  • dormitul in camere in care este aprins focul;

Folosirea corecta a instalatiilor de gaze naturale  – daca simtiti mirosul caracteristic de gaze luati imediat urmatoarele masuri:

 

La Energoinstal, oferim servicii specializate de verificare și revizie a instalației de gaze din 2010. Ne recomandă cele peste 600 de recenzii pozitive de pe Google și o echipă de peste 40 de profesioniști acreditați ANRE și ISCIR, care pun calitatea și siguranța ta pe primul loc. Apelează la noi cu încredere și lasă-te pe mâini bune. Solicită o ofertă și asigură-te că instalația ta este în perfectă stare de funcționare.

Articole Recente