Economie la consumul de gaze

Economie la consumul de gaze: Anotimpul în care se înregistrează cele mai mari costuri este anotimpul rece. Din acest motiv, venim în sprijinul Dvs. cu câteva sfaturi prin care puteti să reduceti cheltuielile in sezonul rece. Veti reusi sa faceti o economie considerabilă dacă ajungeti să implementati mare parte din măsurile enumerate mai jos.

Economie la consumul de gazeCitirea indexului de consum

Contor mecanic – Daca detii un contor mecanic, vei transmite cifrele de pe banda neagra a afisajului. Indexul unui contor mecanic este format din 4-8 cifre (de obicei 5 cifre) aflate inaintea virgulei (cadran negru). Daca ai convertor de vol. conectat la contor, va trebui sa transmiti indexul format din cifrele aflate inaintea virgulei de pe convertor atunci cand sageata se afla in poz. VB=M3.

Contor electronic – Daca detii un contor de gaze electronic, va trebui sa transmiti cifrele care se afla inaintea virgulei, at. cand sageata se afla in poz. VC=MN3.

Economie la consumul de gazeIzolarea sau inlocuirea ferestrelor

Daca aveti ferestre cu tamplarie din lemn este o idee buna sa le izolati deoarece pierderile de caldura prin spatiile neizolate pot reprezenta 30% din totalul pierderilor de caldura in timpul iernii.

Economie la consumul de gazeSetarea unei temperaturi confortabile

Nu incalziti casa/apartamentul mai mult decat este necesar. Este bine sa stiti ca peste 19ºC orice grad in plus poate sa determine o crestere a consumului de gaz cu 7-8%.

Economie la consumul de gazeTermostat centrala termica si robinete cu termostat pe calorifere

Folosirea unui termostat care comanda centrala termica si tine cont de temperatura setata in camera, poate sa determine o scadere cu pana la 25-30% a facturilor de gaze. De asemeneea, este indicat sa montati robinete cu cap termostat si pe calorifere, astfel veti putea controla agentul termic din calorifere in fiecare camera.

Economie la consumul de gazeAerisirea rapida a locuintei

Deschideti larg ferestrele pentru perioade scurte de timp, astfel caldura din pereti si camera nu se va pierde. De asemenea este indicat sa nu aerisiti cu sistemul de incalzire pornit. Veti evitata pierderile de caldura mari daca nu lasati geamurile intredeschide pe perioade de timp mai lungi.

Economie la consumul de gazeReabilitarea termica

Masurile eficiente de reabilitare termica a locuintelor au ca efect imediat scaderea consumului de caldura si implicit scaderea consumului de gaze. Astfel veti obtine o reducere semnificativa si la factura de gaze de la sfarsitul lunii.

Economie la consumul de gaze si siguranta

Solicitati ajutorul echipei Energoinstal daca banuiti ca instalatia de utilizare a gazelor naturale ar putea sa aiba scapari de gaze. In cazul in care constatati ca instalatia de utilizare are scapari de gaze apelati de urgenta 021.795.11.30 pentru remedierea imediata a defectiunii.