Echipamente complementare centrale termice

Echipamente complementare centrale termice: in acesta categorie intra accesoriile care pot fi folosite pentru a reduce consumul de energie al centralei termice dar si pentru a facilita o functionare in conditii optime.

echipamente complementare centrale termiceTermostatul de ambient

Se monteaza intr-una din camerele locuintei, cu rolul de a seta temperatura in incaperea respectiva. Acesta poate fi cu fir si in acest caz se leaga la centrala termica sau wireless, caz in care se conecteaza prin unde radio cu centrala termica. Alegerea unei temperaturi potrivite in timpul zilei, atunci cand suntem plecati la serviciu contribuie la reducerea consumului de energie.

echipamente complementare centrale termiceCronotermostatul de ambient

Pastreaza aceleasi functii ca si termostatul de ambient, in plus este presetat cu mai multe plaje de temperatura, in functie de zilele saptamanii si pe mai multe intervale orare. Astfel putem alege un program de weekend cand suntem acasa si un program saptamanal cu intervale orare in care temperatura este diferita. Cronotermostatul de ambient reduce semnificativ costurile energetice.

echipamente complementare centrale termiceSonda exterioara de temperatura

Reprezinta un echipament care masoara temperatura exterioara si transmite datele centralei termice, aceasta adaptandu-si setarile de temperatura in functie de temperatura de afara in timp real.

echipamente complementare centrale termiceAlarma de gaz metan si monoxid de carbon

Este un echipament pentru siguranta care determina pierderile accidentale de gaze din incaperea unde este montat sau pe cele de monoxid de carbon rezultat din gazele nearse. Este eficient daca este conectat la o electrovana care in caz de scurgeri gaze sau monoxid de carbon inchide automat alimentarea cu gaz a instalatiei de utilizare.