Verificarea instalației de gaze: ce este și cât costă?

Categorie:

Știai că instalația de gaze naturale trebuie verificată o dată la 2 ani? Conform Ordinului ANRE nr.179/2015, verificarea instalației de gaze este o obligație legală, însă cel mai important, este un pas esențial pentru siguranța ta și a familiei tale. 

Ce se poate întâmpla dacă ignori efectuarea verificării instalației de gaze?

De la scăpări de gaze, la intoxicații, incendii sau chiar explozii, toate sunt riscuri reale în lipsa verificării periodice a instalației de gaze. Pierderile de bunuri și vieți omenești sunt consecințe tragice, dar posibile. Și nu uita de amenzile usturătoare.

La Energoinstal, știm cât de aglomerată este viața de zi cu zi. De aceea, îți trimitem remindere înainte de termenul de verificare. Cauți o firmă acreditată pentru verificarea instalației de gaze? Ia legătura cu noi pentru mai multe informații.

 

4 pași pentru a înțelege verificarea instalației de gaze

Ce presupune mai exact operațiunea de verificare a instalației de gaze?

Într-adevăr, este o procedură complexă, dar fii fără griji, ne propunem să o simplificăm pentru tine în următoarele rânduri, astfel încât să rămâi doar cu esența. 

1. Inspecția vizuală

În primul rând verificăm dacă există probleme vizibile, adică verificăm integritatea vizuală a conductelor și a echipamentelor. 

2. Etanșeitatea conductelor

Următorul pas presupune verificarea etanșeitatii conductelor, pentru a ne asigura că nu sunt scurgeri de gaze. 

3. Testarea echipamentelor de siguranță 

În această etapă, vrem să ne asigurăm de funcționarea corectă a componentelor critice ale instalației, cum ar fi supapele de siguranță, detectoarele de gaze, regulatoarele de presiune și așa mai departe. 

4. Raportul de verificare

În final, emitem raportul de verificare. Tu primești documentele care atestă că totul este în regulă, te bucuri în continuare de ziua ta, iar noi ne bucurăm de bucuria ta. 

Toată lumea câștigă. 

Fie că ești persoană fizică, juridică sau asociație de proprietari, această procedură este valabilă oricând are loc o verificare a instalației de gaze. 

Reprezinți o asociație de proprietari? Află cum decurge o operațiune de verificare a instalației de gaze pentru toate apartamentele pe care le gestionezi, de la solicitarea serviciului, până la realizarea cu succes a operațiunii, aici

 

Ce documentație este necesară pentru verificarea instalației de gaze?

Pentru a facilita procesul de verificare, clientul, adică tu, pregătește notificarea privind serviciul necesar de verificare al instalației de gaze, proiectul tehnic al instalației, verificarea ISCIR a centralei termice, adeverință cu privire la verificarea și curățarea coșurilor de fum și a canalelor de ventilare, dacă e cazul, și certificatul de garanție sau procesul verbal de montare a racordului flexibil. 

La finalul verificării instalației, atât documentele cât și înregistrarea lor la operator cad în sarcina firmei, adică a noastră. Așadar vei primi raportul de verificare tehnică, certificatul de conformitate actualizat și recomandări pentru întreținerea ulterioară a instalației. 

Știai că Energoinstal te ajută cu întocmirea documentației pentru efectuarea verificării instalației de gaze? Te ajutăm să economisești timp și efort, pentru ca operațiunea să decurgă simplu și rapid. Solicită o ofertă personalizată.

 

Cât costă verificarea instalației de gaze?

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim este, “Care este costul unei verificări ale instalației de gaze?”

Pentru început, este bine de știut că acest cost variază în funcție de complexitatea lucrării și de tipul clientului. Lucrările mai complexe necesită mai mult timp și resurse, ceea ce influențează costul final.

La Energoinstal, pentru asociațiile de proprietari, costul este de 46 RON pe apartament în baza unui contract de colaborare, iar pentru persoanele fizice, acesta este de 249 RON. 

Ca să înțelegi mai bine ce presupune costul unei verificări, te încurajăm să ceri o ofertă personalizată. Doar contactează-ne și vom fi bucuroși să îți oferim toate detaliile.

 

Cum găsești o firmă autorizată pentru verificarea instalației de gaze?

Dacă ții cont de anumite criterii, găsirea unei firme este un proces simplu. Haide să le parcurgem împreună:

  1. Google search

Fă o căutare Google pentru firmele din zona ta specializate pe serviciul pe care îl cauți.

  1. Acreditare ANRE

Verifică dacă firma este acreditată să ofere serviciul. Poți face acest lucru printr-o căutare simplă pe site-ul autorității, după numele firmei.

  1. Recenzii și experiență

Citește recenziile și părerile altor clienți. O firmă cu vechime are o reputație construită în timp și recenzii care te pot ajuta să iei o decizie informată. 

 

Vrei să înțelegi mai bine factorii de care merită să ții cont când alegi o firmă acreditată ANRE pentru verificarea instalației de gaze? Urmărește-ne pe Facebook și Instagram, unde răspundem la toate aceste întrebări, și nu numai, în amănunt.

 

Pune siguranța ta și a familiei pe primul loc 

Programează acum o verificare și asigură-te că respecți atât o obligație legală, cât și diligența necesară pentru protecția casei tale. Contacteză-ne și vom prelua de îndată toată procedura.

 

La Energoinstal, oferim servicii specializate de verificare și revizie a instalației de gaze din 2010. Ne recomandă cele peste 600 de recenzii pozitive de pe Google și o echipă de peste 40 de profesioniști acreditați ANRE și ISCIR, care pun calitatea și siguranța ta pe primul loc.

Apelează la noi cu încredere și lasă-te pe mâini bune. Solicită o ofertă și asigură-te că instalația ta este în perfectă stare de funcționare.

La Energoinstal, oferim servicii specializate de verificare și revizie a instalației de gaze din 2010. Ne recomandă cele peste 600 de recenzii pozitive de pe Google și o echipă de peste 40 de profesioniști acreditați ANRE și ISCIR, care pun calitatea și siguranța ta pe primul loc. Apelează la noi cu încredere și lasă-te pe mâini bune. Solicită o ofertă și asigură-te că instalația ta este în perfectă stare de funcționare.

Articole Recente