Cat costa verificarea instalatiilor de gaze naturale

Cat costa verificarea instalatiilor de gaze naturale: Verificarea si revizia instalatiilor interioare de gaze naturale trebuie sa se realizeze periodic. Verificarea se realizeaza o data la doi ani, iar revizia o data la zece ani, de catre firme autorizate autorizate de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Responsabili pentru alegerea firmei si pentru efectuarea operatiunilor sunt doar consumatorii finali.

Cu ocazia acestor actiuni periodice se verifica starea, functionalitatea si conformitatea instalatiei cu documentatia tehnica avizata. De asemenea, se solicita documentatia tehnica privind autorizarea si verificarea tehnica periodica a centralelor termice, boilerelor si convectorilor.

In cazul in care consumatorul final nu detine sau nu poate sa prezinte documentele mentionate sau daca instalatia de utilizare a gazelor naturale prezinta deficiente, firma autorizata, in conformitate cu reglementarile in vigoare, este obligata sa sisteze serviciul de distributie a gazelor naturale. In aceasta situatie, consumatorul final este informati cu privire la demersurile pe care trebuie sa le realizeze pentru repunerea in functiune instalatiei de utilizarea a gazelor naturale.


Cine poate face revizia instalatiilor de gaze naturale

Revizia instalatiilor de utilizare a gazelor  naturale se realizeaza doar de catre firme autorizate de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Preturile pentru verificarea/revizia instalatiei de gaze practicate de firma noastra Energoinstal Premium pornesc de la 17 lei / apartmanent pentru verificare tehnica periodica si 25 lei / apartament pentru revizia la 10 ani. Pentru lista completa de preturi va rugam sa vizitati sectiunea “Verificare si Revizii Gaze“.


Masuri de siguranta

In cazul in care simtiti miros de gaz in interiorul locuintei, va rugam sa aplicati urmatoarele masuri de siguranta:

  • cat costa verificarea instalatiilor de gaze naturale stingeti toate focurile;
  • cat costa verificarea instalatiilor de gaze naturale deschideti imediat toate usile si ferestrele;
  • cat costa verificarea instalatiilor de gaze naturale NU manevrati aparate electronice;
  • cat costa verificarea instalatiilor de gaze naturale NU aprindeti lumina;
  • cat costa verificarea instalatiilor de gaze naturale NU verificati cu flacara instalatiile de gaze naturale;
  • cat costa verificarea instalatiilor de gaze naturale sunati imediat la dispeceratul de urgenta al furnizorului de gaze naturale.

Mirosul de gaz este o masura de siguranta, in gazul natural, care este inodor, fiind adaugat etilmercaptan. Odorizarea gazelor naturale este realizata in statiile speciale ale operatorului sistemului national de transport al gazelor naturale.