Reguli și iar reguli
Am vorbit săptămâna trecută despre regulile de urmat în proiectarea, montarea, instalarea și darea în funcțiune a instalațiilor interioare de gaze naturale. Cum destinația oricărei instalații de gaze este aceea de a alimenta și întreține funcționarea unor aparate consumatoare de combustibili gazoși, în articolul de față vom prezenta condițiile ce trebuie îndeplinite atunci când acestea sunt racordate în vederea utilizării.
De la început trebuie știut că alegerea și instalarea aparatelor consumatoare de combustibili gazoși se fac numai cu respectarea instrucțiunilor producătorului și a reglementărilor în vigoare, care prevăd o serie de restricții, mai ales în cazul arzătoarelor cu panou radiant cu flacără deschisă, folosite la încălzirea unei incinte. Astfel, trebuie să știți că aceste aparate sunt admise numai în spații ventilate corespunzător care asigură pe deplin atât evitarea producerii incendiilor prin aprinderea materialelor ca urmare a efectului radiațiilor termice, cât și încadrarea concentrației de noxe în limitele admise și că este interzisă cu desăvârșire instalarea acestora în clădirile civile și de locuit.
Dispozitive automate de control
Atunci când avem de-a face cu instalații de utilizare a gazelor naturale cu arzătoare automate sau comandate de la distanță și care nu necesită supraveghere permanentă, ele trebuie prevăzute cu dispozitive automate de control, reglare și semnalizare, care să închidă automat alimentarea cu gaze naturale în cazul stingerii accidentale a flăcării sau al lipsei gazelor naturale, a aerului de combustie sau a energiei electrice. În situația în care încăperea în care este montat dispozitivul este înglobată într-o clădire prevăzută cu instalație de detecție, semnalizare și alarmare incendiu, este necesară conectarea acestuia la echipamentul de control și semnalizare (centrala de semnalizare) prin care să poată fi semnalată intrarea în funcțiune sau starea de defect a acestuia (inclusiv întrerupere alimentare cu energie electrică).
Vă reamintim pe această cale și să nu folosiți niciodată improvizații la instalații și aparatele consumatoare de gaz. Orice idee revoluționară ați avea, nu o puneți în practică fără a consulta un specialist. Chiar și în cazul în care acesta e de acord cu propunerea voastră, lucrarea efectivă trebuie să aibă toate avizele legale și să fie efectuată de personal acreditat de ANRE.
Verificări și revizii
Nu uitați nici de reviziile și verificările periodice obligatorii și, în general, de orice măsură de precauție în exploatarea unei instalații de gaze naturale (sau aparate consumatoare de gaze).
Vom continua și în săptămânile care urmează să vă familiarizăm cu complexitatea muncii echipei noastre, asta pentru a vă demonstra și vouă că suntem dedicați sută la sută efectuării lucrărilor voastre, fără compromisuri, fără improvizații și operațiuni inutile. Ne ghidăm mereu activitatea după cele două coordonate, calitate și corectitudine, căutând de fiecare dată să ne punem experiența de lucru în slujba voastră. Fără excepție, indiferent de lucrarea pentru care suntem solicitați, respectăm la virgulă procedura prin care asigurăm atât distanțarea socială recomandată de autorități, cât și siguranța și protecția clienților noștri și a echipelor ce execută lucrări pe teren.
Așa că rezolvarea oricărei probleme legate de instalația voastră de gaze, oricât de mică și neimportantă ar părea, este la doar un apel telefonic la 021.795.11.30 sau un mesaj pe energoinstalgaze.ro distanță. În cel mai scurt timp ea va deveni doar o amintire, iar voi vă veți putea bucura în continuare de lucrurile care contează.
Suntem Energoinstal și ne bucurăm să putem lucra pentru voi. ?