Ce înseamnă siguranța instalației de gaze pentru tine? Studiu Energoinstal.

Categorie:

Știi acel moment când cauți o soluție pentru ceva important și realizezi că nimic nu se potrivește perfect nevoilor tale? Așa ne-am simțit și noi, observând că siguranța instalațiilor de gaze are nevoie de un plus de atenție. 

La Energoinstal, am văzut această nevoie și ne-am propus să oferim mai mult decât servicii. Ne dorim să creăm un standard care să îți protejeze locuința și să îți ofere liniștea de care ai nevoie. Cu fiecare intervenție, fie că vorbim de verificări periodice sau de instalarea detectoarelor de gaze, scopul nostru rămâne același: protecția casei tale și a celor dragi. 

 

Hai să ne cunoaștem ca pe vremuri

Așadar, dacă nu ai auzit până acum de noi și nu am avut deja plăcerea, noi suntem Energoinstal, pionerii siguranței în instalațiile de gaze. 

Iar acum te întrebăm, fără vreo aluzie la trendurile de self-care și descoperire personală, tu cine ești? 

Și pentru că în orice relație e nevoie de comunicare, curiozitatea noastră față de tine se traduce printr-o serie de întrebări, lansate într-un studiu de piață. De dragul vremurilor bune, hai să-l numim “Oracol – varianta pentru adulți”. 

Obiectivul acestuia este simplu: vrem să identificăm principalele surse de risc și să găsim soluții practice și eficiente, să înțelegem mai bine modul în care sunt percepute serviciile de verificare și întreținere a instalațiilor de gaze. 

Fie că ești o persoană fizică, o asociație de proprietari sau o organizație, răspunsurile tale ne ajută să înțelegem cum să facem mai bine, mai sigur și mai eficient.

 

La fel ca și banii, cifrele vorbesc.

Statisticile recente ne arată că, în România, improvizațiile și neglijența în întreținerea instalațiilor de gaze au dus la un număr alarmant de incidente. 

De la scurgeri de gaze până la incendii grave, lipsa verificărilor și a detectoarelor funcționale a pus în pericol mii de locuințe. Știai că 50% dintre români nu au un detector de gaze în locuință? 

Asta înseamnă jumătate. Știm că și tu știi că 50% înseamnă jumătate, dar este un procentaj atât de șocant, încât tot reformulăm informația în speranța că numărul va scădea brusc. Ascult-o pe colega noastră Adina în acest video unde îți spune pe scurt de ce este atât de important detectorul de gaze. 

Nu mai puțin de 6600 de incendii au fost raportate anul trecut în România. Pentru a vedea una din cauzele principale, ți-am pregătit aici o scurtă postare. 

Hai să facem niște calcule rapide: fără verificări periodice și detectoare de gaze, riscul de incidente crește considerabil. O centrală termică care nu a mai fost verificată de ani de zile devine ca o bombă cu ceas. Bănuim că nimeni nu vrea să ajungă următorul subiect la “știrile de la ora 5”. 

Și totuuuși, bazându-ne pe nimic altceva decât o fărâmă de optimism, mulți dintre noi încă mai credem că „mie nu mi se poate întâmpla.” Știm că-i tentant să ignori problema – un fel de „dacă nu văd, nu există,” dar asta nu face decât să amâne inevitabilul.

 

Cum prevenim hazardele?

Simplu. Prin verificări regulate, folosirea unor detectoare de gaze performante și colaborarea cu profesioniști care chiar știu ce fac. 

Fiecare răspuns primit în acest studiu ne ajută să îmbunătățim comunicarea și educația în privința siguranței instalațiilor de gaze. Pe baza studiului, ne ajustăm serviciile și campaniile de informare astfel încât să fim cu un pas înaintea problemelor. 

Gândește-te la noi ca la un fel de „antivirus” pentru instalația ta de gaze.

 

Ca la școală

Noi colectăm răspunsurile până la data de 15 noiembrie, iar toate informațiile vor fi prelucrate anonim. În plus, nu trebuie să îți faci griji pentru că nu solicităm date cu caracter personal. 

La final, vom analiza rezultatele pentru a îmbunătăți tot ce facem. Prezentăm aceste rezultate sub formă de rapoarte și materiale educaționale pe care le vom distribui tuturor celor care ne-au ajutat.

Totul se întâmplă cu scopul de a îmbunătăți serviciile și de a preveni tragediile cauzate de scăpările de gaze sau de improvizațiile periculoase.

 

Cine beneficiază?

Ei bine, toată lumea. Fie că ești un proprietar de casă, o asociație de proprietari sau o companie, acest studiu ne ajută să îmbunătățim siguranța fiecărei instalații de gaze pe care o atingem. 

Cu alte cuvinte, facem tot posibilul ca tu să dormi liniștit noaptea știind că instalația ta de gaze e în siguranță. Și, în fond, cine nu vrea să trăiască fără grija unei posibile scăpări de gaz?

 

Protejează ce contează cu un singur click

(și apoi câteva click-uri extra)

Vrei să ne ajuți să facem lumea un loc mai sigur? Completează chestionarul nostru și dă-ne o mână de ajutor în prevenirea hazardurilor legate de gaz, accesând acest link

Frumusețea este că deși răspunsurile tale sunt anonime, impactul pe care îl vor avea va fi de proporții.

La Energoinstal, oferim servicii specializate de verificare și revizie a instalației de gaze din 2010. Ne recomandă cele peste 600 de recenzii pozitive de pe Google și o echipă de peste 40 de profesioniști acreditați ANRE și ISCIR, care pun calitatea și siguranța ta pe primul loc. Apelează la noi cu încredere și lasă-te pe mâini bune. Solicită o ofertă și asigură-te că instalația ta este în perfectă stare de funcționare.

Articole Recente