Mituri despre siguranța instalației de gaze, demontate

Categorie:

Gazele naturale sunt sigure… până când nu mai sunt. Siguranța gazelor naturale depinde în mare măsură de verificările regulate și de întreținerea corectă a instalațiilor. Deși tehnologia modernă și reglementările stricte fac din gazele naturale o opțiune de încredere pentru încălzire și alte nevoi casnice, numeroase mituri circulă încă despre siguranța lor. 

Adesea nefondate, miturile pot induce un fals sentiment de siguranță sau, dimpotrivă, o teamă inutilă. 

Așa că te rugăm să pui pe pauză orice făceai, pentru că este timpul să demontăm aceste mituri și să te asiguri că ai informațiile corecte pentru a îți proteja casa și familia. 

 

Mitul #1

“Scurgerile de gaz sunt mereu detectate prin miros.”

Mulți cred că mirosul distinctiv al gazelor naturale este suficient pentru a detecta o scurgere. În realitate, dependența exclusivă de simțul mirosului poate fi periculoasă. Scurgerile de gaz nu țin cont de programul tău – nu se opresc doar pentru că dormi sau pentru că ești plecat la serviciu. 

În plus, pot fi mascate de alte mirosuri din casă, sau poate o răceală nedorită ți-a diminuat simțul olfactiv. 

Așa că atât timp cât nu suntem echipați cu nasuri canine, soluția cea mai simplă este să lăsăm detectoarele de gaz să “adulmece” non-stop. Dacă vrei să afli mai multe despre condițiile pentru funcționarea lor corectă, poți accesa această postare

 

Mitul #2

“Ventilația elimină nevoia detectoarelor de gaz.”

Unii cred că ventilația este suficientă pentru a preveni acumularea de gaz. Totuși, chiar și cu ferestrele deschise, gazul se acumulează dacă sursa nu este identificată și oprită. Deși poate ajuta, ventilația nu poate înlocui funcția unui detector de gaz.

Iar dacă ești omul statisticilor, te întrebăm doar atât: știai că în momentul verificării instalației de gaze se depistează aparate consumatoare de gaz defecte în 1 din 6 locuințe? Cum intervi imediat într-un astfel de caz, îți spunem în câteva rânduri în următoarea postare.  

 

Mitul #3

“Doar casele vechi sunt expuse riscului de scurgeri de gaz.”

Există percepția greșită că doar “casa bunicilor” prezintă riscuri majore legate de scurgerile de gaz.

Când de fapt, orice locuință conectată la rețeaua de gaz poate fi expusă riscurilor, indiferent de câte primăveri a numărat. 

Conform unui studiu I.G.S.U., anul trecut în România au fost înregistrate în medie 18 incendii pe zi. Fapt care este cu atât mai supărător cu cât aceste lucruri țin de o obligație legală, nu doar de responsabilitate personală.

Soluția este simplă. 

Fie că locuiești într-o casă veche sau nouă, este esențial să fii la zi cu verificarea periodică a instalației și să te asiguri că ai detectoare de gaz metan în toate încăperile unde există aparate consumatoare de gaz. 

Iar dacă reprezinți o asociație de proprietari, vorbim de amplasarea detectoarelor și în zonele comune, așa cum ne explică Adina în acest scurt video. Nu ezita să iei legătura cu noi pentru o ofertă personalizată.

 

Mitul #4

“Detectoarele de gaz sunt scumpe și inutile.”

Din categoria “mituri care ne fac să ridicăm sprâncenele”, unii proprietari evită instalarea detectoarelor de gaz din cauza costurilor percepute ca fiind ridicate. 

Totuși, costul unui detector este minim în comparație cu riscurile și daunele pe care le poate preveni.

Gândește-te la el ca la o poliță de asigurare pe care speri să nu fie nevoie să o folosești, dar care, pe lângă că te pune în legalitate, îți oferă și liniștea necesară.

Și nu, nu e nevoie să începi o căutare laborioasă în analele internetului. Îți oferim o variantă foarte accesibilă și eficientă: detectorul de gaz Ergo. 

Produs 100% românesc, detectează până la cele mai mici concentrații de gaz. Vine atât în varianta cu fir, cât și wireless. Pentru că tu știi cel mai bine ce se potrivește cu decorul casei tale.

Dacă vrei să vezi cum se montează, cum funcționează și de ce suntem atât de mândri de acest produs, ascult-o pe colega noastră Adina, care îți explică pe larg, în acest video

Iar dacă ești pe fugă și oricum aproape te-am convins, Adrian îți spune mai pe scurt de ce să alegi Ergo, accesând acest video

Pentru mai multe detalii despre detectorul de gaz Ergo, intră la noi pe site, sau contactează-ne telefonic sau pe email

 

Mitul #5

“Un singur detector este suficient pentru a acoperi toate tipurile de scurgeri de gaz.”

Un alt mit periculos este acela ca un singur tip de detector poate detecta scurgerile de gaz metan. Adevărul este că există mai multe tipuri de gaze, iar detectoarele sunt proiectate să identifice fie unul, fie altul. 

Și tot din seria lucurilor pe care probabil nu le știai și te vor suprinde, lansăm următoarea întrebare: știai că 50% din români nu au un detector de gaze în locuință? Da, știm, este un procent extrem de mare. De aceea, cu ajutorul Adinei, prin acest video, încercăm să îl micșorăm. 

Pentru mai multe informații despre riscurile la care te expui dacă nu montezi detectoarele de gaz metan, vizitează această postare

 

Siguranța ta și a familiei tale pe primul loc

Pentru a respecta obligațiile legale ce îți revin, programează acum o verificare a instalației tale de gaze și asigură-te că locuința ta nu duce lipsă de detectoare de gaz metan. 

Apelează la noi cu încredere și lasă-te pe mâini bune. Solicită o ofertă și asigură-te că instalația ta este în perfectă stare de funcționare. 

La Energoinstal, oferim servicii specializate de verificare și revizie a instalației de gaze din 2010. Ne recomandă cele peste 600 de recenzii pozitive de pe Google și o echipă de peste 40 de profesioniști acreditați ANRE și ISCIR, care pun calitatea și siguranța ta pe primul loc. Apelează la noi cu încredere și lasă-te pe mâini bune. Solicită o ofertă și asigură-te că instalația ta este în perfectă stare de funcționare.

Articole Recente