Cât costă verificarea periodică a centralei termice în 2024?

Categorie:

Imaginează-ți o zi rece de iarnă, afară e viscol, iar tu ești în casă la căldură, cu mâncarea ta preferată și ultimul film nominalizat la Oscar.

Bun, acum imaginează-ți puțin opusul. 

Nu ne referim la mâncarea pe care o detești, ci la frigul din casă, care abia diferă de cel de afară. Nu poți porni centrala. Și atunci, te lovește întrebarea: Când ai efectuat verificarea periodică a centralei tale termice ultima dată?

În acest articol, vorbim despre importanța și obligativitatea verificării centralei termice și ce costuri presupune.

 

Ce este verificarea periodică a centralei termice?

Verificarea tehnică a centralei termice nu este doar o obligație legală, ci și o măsură preventivă care asigură funcționarea corectă și eficientă a acesteia. 

Conform Ordinului ANRE nr.179/2015, verificarea centralelor termice este obligatorie la fiecare doi ani pentru a te asigura că instalația funcționează în condiții de siguranță.

Dacă ai nevoie de sfaturi pentru a nu pierde garanția centralei tale termice, ascult-o pe colega noastră Adina, care îți spune în acest video ce să faci și ce să nu faci. 

 

Ce presupune mai exact verificarea centralei termice?

Când echipa de tehnicieni acreditați ANRE și ISCIR ajung la tine acasă, vor urma aceste etape esențiale:

  1. Inspecția vizuală a centralei termice

Specialiștii vor verifica integritatea vizuală a centralei pentru a identifica eventuale defecte evidente.

  1. Testarea funcționalității

Se testează toate componentele pentru a se asigura că funcționează corect și eficient.

  1. Evaluarea siguranței

Echipamentele de siguranță sunt testate pentru a te asigura că centrala ta funcționează fără riscuri. 

Iar dacă te numeri printre curioșii care se întreabă cu ce aparate se verifică centrala, îți oferim cu bucurie această informație:

 

Cât costă verificarea centralei termice?

A venit momentul să vorbim și despre costuri. 

La Energoinstal, costul verificării tehnice a centralei termice este de 249 RON, cu TVA inclus. 

Investiția în verificarea periodică a centralei este mică în comparație cu costurile posibile ale unor reparații majore sau mai grav, înlocuirea centralei termice. 

Pentru a înțelege mai bine, îți propunem o comparație: 

Costul mediu al unei reparații în caz de defecțiune este de aproximativ 1.000 RON, adică de 4 ori mai mare decât prețul unei verificări. 

Iar dacă vorbim de înlocuirea unei centrale, aici deja scorul poate varia oriunde între 5.000 si 15.000 de lei, în funcție de modelul, dimensiunile și caracteristicile dorite. 

Nu suntem noi mari matematicieni, însă importanța prevenției este mai mult decât evidentă. Suntem siguri că banii economisiți vor avea destinații mult mai plăcute și utile pentru tine și familia ta. 

Pentru mai multe informații despre riscurile de a nu fi la zi cu verificarea centralei termice, ascultă-l pe colegul nostru Adrian care îți explică pe scurt în acest video

 

Cum te asiguri de buna funcționalitate a centralei tale termice?

Îți propunem să parcurgi 3 pași simpli atunci când verifici funcționalitatea centralei tale termice:

Respectă frecvența: Asigură-te că respecți normele legale în vigoare și că verificarea are loc o dată la doi ani. 

Apelează la un operator autorizat: Colaborează doar cu firme acreditate ANRE și ISCIR pentru a fi sigur de standardele și calitatea serviciilor. 

Informează-te despre costuri: Studiază piața și decide abia după ce te asiguri că ai înțeles ce costuri presupune acest serviciu. 

Pentru a avea o imagine clară asupra costurilor, îți recomandăm să ceri o ofertă personalizată. 

 

Siguranța ta și a familiei tale pe primul loc

Pentru a respecta obligația legală ce îți revine și pentru a pune siguranța ta și a familiei pe primul loc, programează acum o verificare a centralei tale termice. Și nu uita că prevenția este investiția care îți asigură confortul pe termen lung.

La Energoinstal, oferim servicii specializate de verificare și revizie a instalației de gaze din 2010. Ne recomandă cele peste 600 de recenzii pozitive de pe Google și o echipă de peste 40 de profesioniști acreditați ANRE și ISCIR, care pun calitatea și siguranța ta pe primul loc. Apelează la noi cu încredere și lasă-te pe mâini bune. Solicită o ofertă și asigură-te că instalația ta este în perfectă stare de funcționare.

Articole Recente