5 metode de reducere a cheltuielilor cu gazele și de mărire a șanselor unui dezastru

Categorie:

De multe ori, povara facturilor la utilități ne apasă din greu și atunci, ca tot românul inventiv, căutăm soluții pentru a le diminua valoarea. Acum ceva timp v-am prezentat câteva soluții legale de a reduce cheltuielile cu gazele naturale, dar știm că unii dintre voi apelează și alte metode. Le menționăm aici, nu pentru a vă da idei, ci pentru a ști de ce să vă feriți.

De la bun început trebuie să știți că, potrivit legii, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

5 metode de reducere a cheltuielilor cu gazele în general, majoritatea celor ce apelează la astfel de metode intervine asupra contorului de gaze, cea mai la îndemână parte a instalației de gaze. Una dintre cele mai folosite metode, despre care unii cred că funcționează, este atașarea unui magnet pe carcasa contorului pentru ca discul cu gradațiile consumului să se învârtească mai încet și în consecință, să înregistreze un consum mai mic. Aceasta este, dacă vreți, cea mai sigură metodă, dar din păcate nu funcționează. Sau dacă funcționează, diferența între consumul real și cel înregistrat este atât de mică, încât nu merită riscul unei amenzi sau chiar al privării de libertate;

5 metode de reducere a cheltuielilor cu gazele o altă metodă, mai „naturală” se folosește iarna și constă în udarea contorului cu apă până ce aceasta îngheață, astfel că gazele trec în continuare prin contor, dar nu mai sunt înregistrate a fi consumate. În urma aplicării acestei metode, contorul se strică definitiv, pinioanele mecanismului de înregistrare se deteriorează iremediabil, dar, spune gura lumii, duce o iarnă întreagă. Nu știm dacă economiile făcute astfel acoperă achiziționarea ulterioară a unui nou contor, dar dacă sunteți dispuși să încercați, nu uitați că pe lângă riscul să nu funcționeze, și această metodă tot furt este.

5 metode de reducere a cheltuielilor cu gazele metoda cu pompa de bicicletă se aplică prin demontarea contorului în partea din care ies gazele și, cu ajutorul unei pompe de umflat se creează o presiune care, în teorie cel puțin, dă contorul înapoi;

5 metode de reducere a cheltuielilor cu gazele există însă și consumatori mai tupeiști, care pur și simplu demontează contorul și refac legătura între țevi cu ajutorul unui furtun sau al unei camere de roată de bicicletă și astfel, evident, nu se mai înregistrează nici un consum;

5 metode de reducere a cheltuielilor cu gazele de departe însă, cea mai periculoasă metodă este aceea de a găuri contorul prin diferite metode și introducerea unei sârme extrem de subțiri care blochează rotițele sistemului de înregistrare al contorului. Totodată, prin găurile extrem de mici făcute, se scurge oarece cantitate de gaz, iar presiunea exercitată de acesta pe mecanism este redusă, astfel înregistrându-se un consum mai mic.

Din păcate, aceste tipuri de intervenţie conduce la apariţia de neetanşeităţi ale racordurilor sau la defecțiuni ale sistemului de prindere al contorului, defecțiuni grave care duc la pierderi de gaze naturale ce pot produce, oricând, explozii și incendii. Dacă totuși vă bate gândul necurat să apelați la vreuna din metodele descrise mai sus, e bine să știți că, periodic și neanunțat, atât distribuitorii cât și furnizorii de gaze naturale fac controale și verificări la aparatura de măsurat consumul, iar constatarea unei nereguli se soldează inevitabil cu plângere penală. Și deoarece numai anul trecut pagubele din furtul prin aceste metode rudimentare de „economisire” s-au ridicat la zeci de milioane de kWh și milioane de euro, dar și pentru că improvizațiile acestea pun în pericol atât viața celor ce le-au implementat, cât și pe a celor din jur (vecini, trecători, etc.)


De aceea, dacă doriți o factură mai mică la gaze, urmați sfaturile noastre din linkul de mai sus. Dacă aveți nevoie de o intervenție la instalația de gaze, un simplu telefon la 021.795.11.30 sau un mesaj pe energoinstalgaze.ro vă va aduce la treabă o echipă de profesioniști, gata oricând să vă ajute în orice problemă, deși preferăm mai degrabă să fie una legată de instalația de gaze naturale. 🙂

Deși mult mai avantajoasă, utilizarea gazelor naturale implică riscuri majore atunci când regulile și normele de exploatare sunt încălcate. Puneți înainte de toate siguranța voastră și a familiei, iar de restul se ocupă echipa Energoinstal.

 

La Energoinstal, oferim servicii specializate de verificare și revizie a instalației de gaze din 2010. Ne recomandă cele peste 600 de recenzii pozitive de pe Google și o echipă de peste 40 de profesioniști acreditați ANRE și ISCIR, care pun calitatea și siguranța ta pe primul loc. Apelează la noi cu încredere și lasă-te pe mâini bune. Solicită o ofertă și asigură-te că instalația ta este în perfectă stare de funcționare.

Articole Recente